I Engelberg

Två dagar i backen senare är jag inte helt övertygad om att Engelberg är paradiset på jorden. Aningen trött efter 24 timmar på resande fot med tåg var den första dagen slitsam. Mindre bra förhållanden i backen gjorde att det var en trött skidåkare som på kvällen gick och la sig i flerbäddsrummet på vandrarhemmet. Nya tag dagen där på men med ett skönt skarlager ovanpå den uppkörda snön kan förhållanden beskrivas som utvecklande för tekniken. Inspirerad av Johan Jonssons “Shit f**k conditions” pumpade jag på tills molnen rullade in och sikten försvann. Mot vandrarhemmet och tentaplugga istället.

Igår kväll anlände så min polare Magnus Kemi till Engelberg. Magnus som varit här ett antal gånger tidigare kommer förhoppningsvis kunna hitta bra åkning under de kommande dagarna. Någonstans på berget måste det ju finnas bra åkning.

/Axel

20150101-007-red20150103-002-red20150102-010-red20150103-010-red20150103-014-red

This entry was posted in Uncategorized by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

2 thoughts on “I Engelberg

  1. Starkt att du pluggar! Ni lär hitta grym åkning den veckan ni är där, bara att hålla uppe hoppet. Jag har blivit inspirerad och har blivit sugen på att börja med skidor, några tips på var man skall börja, är det bara att köpa “ett par breda lagg” och dra till Alperna som gäller?

    • Tjena! Redan bättre förhållanden idag faktiskt!

      Kul att du är sugen på att börja åka! Mitt tipps är att du börjar någonstans i Sverige. Sälenfjällen är ett bra ställe att börja lära sig åka på, i de trakterna jag lärde mig att åka från början

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s