Äventyr i Rogers Pass

Idag var det så äntligen dags för mig att få stå på skidor i Kanada. Likt ett barn på julaftons morgon vaknade jag kl tre i morse. Jatlagad och exalterad över vad som komma skulle fanns det inte på kartan att kunna somna om.

Som sig bör på skidsemester laddade jag och Victor magen med havregrynsgröt. Efter frukost hoppade skidkollektivet in i monstertruckarna och styrde kosan mot Rogers Pass, en timmes bilkörning väster ut längs Trans-Canada Highway.

För att få komma in och skida i nationalparken Rogers Pass behöver man klara ett test rörande regler och restriktioner i området. Likheten med läsförståelsedelen på de nationella proven i engelska vi slitit med i skolan var skrämmande. Efter en del om och men kunde vi alla till sist se oss bli godkända och vi spände på stighudarna under skidorna för att börja vandringen uppåt. Åket ned går att beskriva som ett helt ok första åk i Kanada, med ganska många plus i kanten. Kommer bli en bra resa det här.

/Axel

red-0047 red-0079 red-0092 red-2399 red-2401 red-0096 red-0108 red-0125 red-0169 red-0233

This entry was posted in Blog by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

One thought on “Äventyr i Rogers Pass

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s