Hintertux

Två laddade skidåkare satte sig i bilen denna morgon för att åka de tre milen till Hintertuxglaciären längst ned i Zillertal. Väl uppe på glaciären möttes de av snöstorm och minimal sikt. Deras drömmar om en perfekt skiddag gick i kras efter två timmars tappert letande efter bra puderåkning. Efter en lång lunch bestämde de sig så för att göra ett sista åk innan det var dags att åka hem, men vid toppen av sittliften kom de på andra tankar. Fram plockades stighudarna och de började knata mot ett kors på en av topparna bakom sittliften. Uppe vid korset hade de utsikt mot den Italienska gränsen och ett vidsträckt landskap av alptoppar. Fram tittade också solen och gjorde det möjligt att avsluta dagen med att fånga några pudersvängar i kameran. Så vändes en dålig dag till en inte alls så dum dag till sist.

DSC_1240-red-flip DSC_0014-red DSC_0038-red DCIM100GOPRO DSC_0039-red DSC_0031-red

This entry was posted in Blog by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

One thought on “Hintertux

  1. Verkar som om det ändå funkar hyfsat med att uppdatera bloggen.
    Roligt att kunna hänga med på er resa.
    Jag har delat ut URL:en till folk lite varstans omkring mej, så ni borde ha fått några följare den vägen också.
    /KjA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s