I väntan på puder

Våren har helt klart kommit till Zillertal. Nere i dalen är det t-shirtväder på eftermiddagarna och snön lyser med sin frånvaro. I veckan hade vi till exempel 23 grader i solen vid lunchtid i Gerlos. Uppe på bergen är det dock fortfarande gott om snö och betydligt kallare men det är ont om pudersnö, därför har det blivit mycket piståkande och en del parkåkande. För mycket fart i ett av hoppen resulterade i en spräckt bindning för Victor på grund av att skidshopen i Val d’Isere som lagade bindningen senast missade att skruva i två skruvar som håller bindningen på plats.

Prognosen för nästa vecka lovar dock kallare väder och en del snö. Vi håller tummarna för att prognosen ska hålla.

DSC_1460 DSC_1506 DSC_1452 DSC_1483 DSC_1486 DSC_1307

This entry was posted in Blog by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s