Tredje och sista landet

Efter en kortare resa från Schweiz i lördags är vi nu på plats i Zillertal i Österrike, med stora problem att få tag på internet. Nu har vi äntligen hittat en pålitlig internetuppkoppling och kan uppdatera bloggen.

Vårt boende är en rymlig källare hos ett äldre par i byn Aschau. Paret är väldigt trevliga samt gästvänliga, vi har bla fått fyra kassar med smutstvätt tvättade samt en kaka efter första dagen i backen. I Aschau finns ingen lift som leder upp till toppen, men från busshållsplatsen som ligger 100m från boendetgår bussar som tar oss till Alpbach på 10 minuter. En kabin från Alpbach tar oss sedan till Hoch-Zillertal/HochFügen skidområde. Därifrån kan vi sedan kan ta en pist som  leder ned till Aschau för att komma hem.

Här i dalen trängs fyra stora skidområden som du kommer åt med ett och samma liftkort. Mycket skidåkning att beta av. Därför har de två senaste dagarna gått åt till att utforska de två största områden, Hoch-Zillertal/HochFügen och Mayrhofen/Eggalm, med pistskidorna under fötterna vilket har inte har gett speciellt många nya bilder. Därför kommet lite bilder från resan som ej tidigare är publicerade.G0010010 DSC_0021 DSC_0605 DSC_0034

This entry was posted in Blog by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s