Ut på tur, aldrig sur

Ny skidort idag och som alltid är det kaos första dagen i ett nytt liftsystemet. Efter en svettig tur med kabinbanan och några tafatta försök att hitta orörd lössnö närma liftarna, som enbart slutade i puckelpist liknande områden, bestämde vi oss för att plocka fram stighudarna. Sagt och gjort. Med stighudarna på plats började vi traska uppåt i ett färdigt spår som ledde upp mot en av topparna. Efter en dryg halvtimme nådde vi en bergskam som bakom sig dolde det pudret vi letat efter. Åket kan bara beskrivas med att det var mer än värt ansträngningen att ta sig upp.

Efter åket och ett långt parti på skrå kommer vi ut till en by som visar sig vara grannbyn Sedrun, 8 km från Disentis. För att komma tillbaka till Disentis hoppade vi på tåget som går igenom hela dalgången. Väl tillbaka på vandrarhemmet såg vi till att få lite tipps om offpiste åk som leder ned till Disentis och inte till grannbyn.DSC_0827 DSC_0833 DCIM100GOPRO DSC_0855 DSC_0852

This entry was posted in Blog by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s