We’re in Disentis!

Efter 65 mils körning från Val d’Isere förbi bland annat Turin och Milano är vi äntligen på plats i Disentis! Kontrasterna mellan byarna är stor. Här i Disentis verkar det efter vad vi hittills sett vara stighudar och turskidor som gäller medan Val d’Iseres stoltserar med ett stort utbud av after ski och nattklubbar. Imorgon bär det av upp på berget för att se om den lilla klosterbyn bjuder upp till lika bra, eller bättre skidåkning, som den franska jätten.

Sista kvällen i Val d’Isere bjöd på stor underhållning när några av världens bästa Big air-åkare gjorde upp i  Frostgun invitational.  Mäktigaste hoppet stod Alex Bellemare från Kanada för när han tappade ena skidan på kicken och samtidigt landade en switch double cork 1080 på en skida. Bellmare kammade tillsist hem hela tävlingen.DSC_0800 DSC_0777 DCIM100GOPRODSC_0816

 

This entry was posted in Blog by Axel Adolfsson. Bookmark the permalink.

About Axel Adolfsson

Pluggar till civilingenjör inom väg och vattenbyggnad i Göteborg just nu. Gillar att stå på skidor, både utför och på längden. Försöker kombinera studierna med skidåkningen så gott det går. Kommer ursprungligen från Skövde men har i första hand fått min skolning till att bli skidåkare Sälenfjällen och Trysil. Fick upp ögonen för friåkning efter studenten, köpte mig ett par breda lagg och drog till Alperna. Har trotts blodad pudertand inte förlorat passionen för att ladda fullt i pisten med nyvässade stålkanter. Offrar mer än gärna det perfekta åket för att ta den perfekta bilden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s